HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.12.02. 15:45 grizzlyke

Orbán: Ez a kormány bármin megbukhat   2007. december 2. 11:35 MNO (lanchidradio.hu)
Harcolni kell egy alkotmányosan garantált alapjog érvényesítéséért
 
Európában a választópolgárok bevonása nélkül nem politizálhat sem a kormányerő, sem az ellenzék. A Fidesz is ezt az álláspontot érzi magáénak - mondta el Orbán Viktor a Lánchíd Rádióban. A népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban a legnagyobb ellenzéki párt vezetője úgy fogalmazott: harcolni kell egy alkotmányosan garantált alapjog érvényesítéséért.

-A rendszerváltás óta nem volt rá példa, hogy az embereket úgy becsapták, félrevezették, mint most – jelentette ki a Lánchíd Rádióban Orbán Viktor. A Fidesz elnöke elmondta, hogy mindez annak köszönhető, hogy a jelenlegi kabinet demokráciafelfogása az, hogy az emberek arra valók, hogy négyévente elmenjenek szavazni, bedobják a szavazócédulát, aztán csönd, a kormány pedig azt csinál, amit csak akar. Egypártrendszerű logika szerint gondolkodnak, csak kényszerűen tudomásul veszi, hogy több párt van. Szavazógépeknek tekintik a választókat, akik négy évente szívességet tesznek a politikusoknak – mondta.

Európában ezzel szemben a felfogás az, hogy a választópolgárok bevonása nélkül nem politizálhat sem a kormányerő, sem az ellenzék. A Fidesz is ezt az álláspontot érzi magáénak – közölte a polgári kormány miniszterelnöke.

A megszorító intézkedések ellenében kialakuló szolidáris sorsközösséggel kapcsolatban elmondta: most olyan emberekhez juthat el – többek között Tarlós István kampányának köszönhetően – a Fidesz politikája, akik eddig hűvös távolságtartással figyelték a polgári szövetséget.

-Ma már senkit nem érdekel, hogy korábban ki hova szavazott, ma már nem igazán lehet jobb- és baloldalról beszélni, ma már az a fontos, hogy kialakuljon egy olyan politika, amely nem engedi vissza a ciklikusan visszatérő megszorításokat - tette hozzá.

A Fidesz által kezdeményezett népszavazások kapcsán Orbán Viktor arra világított rá, hogy jól jellemzi a helyzetet, hogy harcolni kell egy alkotmányosan garantált alapjog érvényesítéséért.

A sztrájkokat a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a lázhoz hasonlította: „nem betegség, nem orvosság, de a betegség biztos jele.” Meglátása szerint a sztrájkok ugyanakkor kifejezik azt is, hogy a beteg meg akar gyógyulni, vagyis az emberek nem törődnek bele abba, hogy nem tudják gyermekeiket taníttatni, vagy szükség esetén nem tudnak kórházba menni, továbbá kifejtette: „nem azért sztrájkolnak az emberek, mert nem akarnak dolgozni, hanem épp ellenkezőleg: azért, mert dolgozni akarnak.” A szakszervezetek és a Fidesz két külön világba tartozik, de abban egyetértenek, hogy szociális biztonságot nem lehet szembeállítani a verseny világával.

Arra a kérdésre, hogy az egészségbiztosítási tervezet elfogadásba belebukhat-e a koalíció, a pártelnök elmondta: ez a kormány bármin megbukhat, hiszen Medgyessy Péter is egy fűcsomón bukott meg. Az egészségügyben zajló folyamatokról úgy nyilatkozott, hogy nem lehet felforgatni az emberek életét, aztán elvárni, hogy ettől boldogok is legyenek. Az, hogy néha koalíciós viták során egy-két pontban megegyeznek a szocialisták és a szabad demokraták, az nem más, mint egy pénzügyi paktum része.

A rendre fel-felbukkanó nagykoalíció ötletének kapcsán azt mondta el, hogy nem híve ennek a megoldásnak, és elutasít minden háttérben zajló politikai „csendes ultit is”.

Tiszta lap, világos beszéd, egyértelmű helyzet, felhatalmazás - ezeket a fogalmakat tartja kulcsfontosságúnak. Megismételte korábbi kijelentését, miszerint választás nélkül a Fidesz nem lép hatalomra, ugyanakkor a szövetség híve az előre hozott választásoknak, mivel Magyarországnak fordulatra van szüksége.

A december 8-án nyilvánosságra kerülő, a Jövőnk című vitairaton alapuló Erős Magyarország elnevezésű Fidesz-programról közölte: alapját az a gondolat képezi, hogy a szolidaritás nem állítható szembe a versennyel, és maga a program azért fontos, mert meg kell mutatni az embereknek, hogy mi a Fidesz Magyar Polgári Szövetség válasza a hazánkban beállt rendkívüli helyzetre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr456316239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása