HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Én már "úgy érzem"

2007.11.21. 09:41 grizzlyke

Gyurcsány biztatja az MSZP-t: Váltsatok le, ha úgy érzitek!     2007. november 20. 12:59 MNO

Külföldről üzent haza a sztrájkra készülő munkásoknak Gyurcsány Ferenc, Magyarország milliárdos miniszterelnöke. Gyurcsány Litvániában azt nyilkatkozta: "nincs mese", nem ijed meg az "esetleges" sztrájkoktól. A kormányfő szerint politikai felhangot kapott a munkabeszüntetés, és nem jó dolog. Gyurcsány Ferenc egy román lapban arra biztatta MSZP-s kollégáit: váltsatok le, ha akartok!

Interjút közölt Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnökkel keddi számában a Gandul című román napilap. Az újság az MSZP-n belüli pozíciójáról is kérdezte a politikust. Gyurcsány elmondta: „nem érzi magát kiválasztottnak”, s arra biztatja MSZP-s kollégáit, váltsák le, ha úgy gondolják, hogy másnak több esélye van a párt programjának sikeres végrehajtására és a választási győzelemre.

A kormányfő nyilatkozatából a lap azt a gondolatot emelte ki címében - megjegyezve azt, hogy "Gyurcsány megtalálta a megoldást" -, amelyben kifejtette: az autonómia se nem felkínálható, se nem követelhető, hanem meg kell egyezni róla. Furcsa érveléssel a magyar kormányfő hozzátette: ha Magyarország nevében támogatná a romániai magyarok széles körű autonómiáját, akkor az a benyomás alakulna ki, hogy nem segíti a Romániában élő magyarokat, hanem megnehezíti a helyzetüket. (MTI)
 
A sztrájkolók érdeke is, hogy akciójuktól távol maradjon a politika - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki kedden a litván fővárosban tett látogatása során nyilatkozott magyar újságíróknak. - Tiszteletben kell tartani, hogy mindenkinek joga van a sztrájkra, de ebbe nem jó pártpolitikát keverni, mert akkor nem lehet tudni, hogy hatalmi harc folyik-e az országban, vagy éppen fontos társadalmi-szociális kérdésekben fejezik ki a véleményüket az emberek – mondta a miniszterelnök.

Emlékeztetett arra, hogy a keddi és a szerdára tervezett munkabeszüntetéseket megelőzően voltak olyan pártok, amelyek kifejezett politikai, erkölcsi támogatásukról biztosították a sztrájkok szervezőit. - A sztrájkkal véleményüket kifejezni akarók érdeke is, hogy kiderüljön, a politika és a szociális-gazdasági kérdések miatti sztrájk két különböző dolog. Hitelteleníti egymást a két dolog, ha összekeveredik - mondta.

"Nincs mese", a reformokat végig kell vinni

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy mindenkire figyelni kell, mindenkinek a véleményét meg kell hallgatni, de a reformokat kísérő vitáktól, esetleges sztrájkoktól nem ijedhet meg az ország vezetése, mert az egész világ példája azt mutatja, hogy csak az tud előrejutni, aki képes a változtatásokra. A vasúti szárnyvonalak kérdéséről szólva úgy fogalmazott, egyetért azokkal, akik szerint a döntéshez több idő, több tárgyalás kellene. Elmondta, a hosszabb vitára biztatta a gazdasági minisztert is, mert több időt kell hagyni egymásnak ahhoz, hogy az érintettek megértsék: épp az ő kényelmüket szolgálhatja, ha az alig kihasznált vasúti járatokat sűrűbb és kényelmesebb buszjáratokkal váltanák fel.

Ugyanakkor leszögezte: "nincs mese", az egészségügyi reformot, a nyugdíjrendszer átalakítását végig kell vinni. Egész Európa szenved attól, hogy a hagyományos egészségügyi ellátás már képtelen fenntartható módon és elfogadható áron megfelelő egészségügyi ellátást biztosítani. Változtat Németország, Spanyolország, Olaszország, Franciaországban pedig éppen a nyugdíjrendszer tervezett átalakítása miatt vannak ezekben a napokban tiltakozó munkabeszüntetések.

"Ha nem teszünk semmit, lehet, hogy nem lesz konfliktus, de akkor gyerekeink, unokáink fogják azt mondani, hogy szüleik, nagyszüleik elszalasztottak egy lehetőséget, mert megijedtek, féltek attól, hogy konfliktust vállaljanak" - mondta. Hangsúlyozta, hogy hisz a változtatások szükségességében, hisz abban, hogy ez jó az országnak, egy vezetőnek pedig az a feladata, hogy az országot a változásokra bátorítsa, ha kell, ő menjen előre.

"Azért választunk négy évre kormányokat, hogy ne kelljen minden nap népszerű döntésekkel foglalkozni. Ez a négy év a változások, Magyarország megújításának évei lesznek" - mondta Gyurcsány Ferenc.

(MTI, MNO)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr316316254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása