HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.18. 00:20 grizzlyke

Fidesz: hazánk kisemmizése az újabb privatizációs javaslat    2007. május 17. 11:23 MNO
"Magyarországon a privatizáció már betöltötte küldetését"

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a privatizációkról szóló újabb javaslatát - mondta Márton Attila. Kijelentette: a kormány egy utolsó privatizációs rohammal ki akarja semmizni Magyarországot, a külföldi befektetői csoportok érdekeit tarja szem előtt az országé helyett. A Fidesz határozottan elutasítja a kormány javaslatát.

• Mindent eladnának a Nemzeti Színháztól Tokajig


A Fidesz gazdasági kabinetjének tagja szerint a kormány egy utolsó privatizációs hullámmal ki akarja semmizni Magyarországot, hiszen olyan stratégiai vállalatok, például a Magyar Villamos Művek vagy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. eladását tenné lehetővé, amelyek privatizációja sérti az ország és az emberek érdekeit, és jóvátehetetlen károkat okoz a gazdaságnak. Hozzátette: a kormány nem az emberek, hanem külföldi befektetői csoportok érdekeit tartja szem előtt.

Ezt a törvényjavaslatot és Magyarország kisemmizését a Fidesz semmilyen körülmények között nem támogatja, hanem azt szeretné, hogy a közszolgáltatások ne romoljanak tovább és az állam lássa el ezeket a feladatait, a stratégiai vállalatok eladásával az emberek, különösen a kistelepülésen élők kerülnek majd nehezebb, kiszolgáltatottabb helyzetbe, a növekvő energiaárak, a drágább tankönyvek, az újabb postabezárások és a drágább utazás miatt – jelentette ki Márton. Hangsúlyozta: Magyarországon a privatizáció már betöltötte küldetését, sőt eddig is számos olyan rossz privatizációs ügylet volt, amelyben szinte pótolhatatlan nemzeti értékek kerültek idegen kézbe.

A közvagyon jelentős részét már dobra verték

Az elmúlt években az MSZP-SZDSZ kormány már eddig is "dobra verte" a közvagyon jelentős részét, az „új arisztokrácia” azonban most a még megmaradt vagyont is „külföldi kézre akarja játszani” – jegyezte meg. A Magyar Villamos Művek eladásával a kormány az utolsó eszközét veszítené el az állami beavatkozásra a piacnyitás előtt álló villamos energia piacon – tette hozzá. Kitért arra is, hogy az energiaszektorban például már szinte minden állami céget privatizáltak, ez azonban nem javította a szolgáltatás minőségét.  

Márton szerint elgondolkodtató és aggasztó, hogy a kormány elképzelései szerint megszűnne az Állami Privatizációs Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalap is. Szerinte ezzel teljesen átláthatatlanná tennék a még meglévő vagyoni kört.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr76316651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása