HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.09. 10:05 grizzlyke

A kínvergencia propagandája         -    Torkos Matild  2007. május 9. 0:01 Magyar Nemzet

A konvergenciaprogram végrehajtása érdekében hozott, "reformnak" nevezett megszorító intézkedések propagandájára 800-900 millió forintot akar elkölteni a kormány abból az 1,77 milliárdból, amelyet kommunikációra különített el az idei költségvetésben. A fennmaradó összeget állami ünnepekre, kutatásokra vagy a kabinet számára fontos megemlékezésekre fordítják. Az ígéretek szerint még véletlenül sem "önfényező kormányzati kampányra" herdálják el adóforintjainkat, hanem praktikus információkat közölnek az egészségügy és a közigazgatás "reformjairól".

Miután Gyurcsány Ferenc is megmondta Lisszabonban, hogy az utóbbi évek legőszintébb beszéde a kiszivárogtatott őszödi miniszterelnöki monológ, a hazugságözön elismerése volt, nincs okunk kételkedni abban, hogy a hazug ember hazug kormánya - csalfa ígéretei ellenére - most csaknem kétmilliárd forintot fog elherdálni közpénzből a sok-sok hibával, de mégis működő egészségügyi és közigazgatási rendszerünk teljes szétverésének dicsőítésére.

Látjuk, tapasztaljuk a kórházak gyógyítókapacitásának megcsonkolásával okozott károkat, halljuk a híreket az alapvető gyógyszerek (mint legutóbb a tetanusz elleni vakcina) hiánya által okozott vészhelyzetekről, a két gyermek ellátása miatt a hó közepére kimerülő kórházi keretköltségről. Ezekre a bajokra nem a milliárdos kormányzati propaganda a gyógyír, hanem sokkal inkább a néhány millió forintért időben megrendelt gyógyszer, vagyis a működő közigazgatás által irányított és ellenőrzött egészségügyi rendszer.

Hogy a milliós piaci fizetésért alkalmazott propagandisták és szocialista kormánymegbízóik is értsék: a Bertolt Brecht megénekelte kujan-bulaki szovjet parasztok is tudták, úgy célszerű megemlékezni Lenin elvtárs születésnapjáról, ha emlékműállítás és az ünnepség helyett egyszerűen kiirtják a csípéseikkel betegségeket terjesztő szúnyogokat. Nincs jobb propaganda annál, mint minden egyes napon a köz érdekében tenni a jót, nem pedig kommunikálni jó esetben a nagy semmit, rossz esetben a kormány által teremtett káoszt.

De ha már Brecht kujan-bulaki parasztjaival példálóztam: ha ott és akkor a szúnyogirtó döntésükkel a gyűlésen egyetértő faluvezető, talán tanácselnök, szúnyogirtó szer helyett egy Lenin-szobrot mert volna megvásárolni a közösség pénzén, minden bizonnyal elkergették volna. Ha valaki az ország irányításának jogáért azt ígéri, akarom mondani: hazudja például, hogy esze ágában sincs bevezetni a vizitdíjat, majd egyik első kormányzati intézkedéseként - a legőszintébb őszödi beszéde után - bevezeti, az, lássuk be végre, bármilyen szemétségre képes. Arra is, hogy - az Országgyűlésben szavazati joggal rendelkező vazallusai segítségével - kormányzati negyedet építtessen a meglévő patinás belvárosi minisztériumi épületek dobra verésének lehetőségéért.

Mert hogy majd az új kormányzati negyed megvalósításától lesz olcsóbb és hatékonyabb a közigazgatás. És mert állítólag százmilliárdos megtakarítást eredményez a több mint harmincmilliárdos beruházás. Mert olcsóbb lesz a fűtés az alacsony belmagasság miatt.
Bizonyára így lesz…Ugyan ki merne kételkedni a magyar történelem legőszintébb személyisége által vezetett kormány becsületszavában?
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr426316669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása