HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.05. 09:40 grizzlyke

Káosz           -    Torkos Matild   Magyar Nemzet   2007. április 5. 0:01

Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter, miután az alkotmány több pontját megsértve szinte teljesen szétverte a magyar egészségügyi rendszert. Normális körülmények között záros határidőn belül a kormány is vele bukna. De nincsenek normális körülmények, hanem csak egy féldiktatúrára hajazó, "parlamentáris demokráciának" nevezett katyvasz, ezért még jó ideig szenvednünk kell a hosszú távú ámokfutásra berendezkedett Gyurcsány-kabinet ténykedése miatt.

Állítólag az SZDSZ-t is meglepte Molnár Lajos lemondása, amit a miniszter Gyurcsány Ferenccel tárgyalt meg négyszemközt tegnap dél körül. Néhány órával Molnár lemondásának elfogadása előtt a Kormányszóvivői Iroda még határozott hangon cáfolta a „személyi találgatásokról” a sajtóban megjelent "alaptalan" híreket, azt állítván, hogy "a kormány átalakítása nincs napirenden".
Most mégis időt kell szakítania Gyurcsánynak a kormány átalakítására, nincs kizárva, hogy több tárca irányításáról is újabb tárgyalásokra kényszerül koalíciós partnerével, ha az SZDSZ ragaszkodik az egészségügyben a több-biztosítós modell bevezetéséhez, amit a szocialisták, leszámítva a miniszterelnököt, nem nagyon akarnak elfogadni. Ilyenkor persze - főleg, ha a kormányzati kommunikációért felelős tisztviselők nem tudnak egyértelmű és hihető magyarázatot adni az előbb cáfolt, majd rövid idővel később nyers valósággá vált miniszteri lemondásra - óhatatlanul megkezdődnek a találgatások Molnár Lajos távozásának okairól.


Lehetséges, hogy - ha nem (szakma)politikai, hanem személyi ok van a háttérben - mégis egészségi probléma miatt távozik, annak ellenére, hogy lapunknak cáfolta a betegségéről keringő híreket? Vagy Gyurcsány is megelégelte a nagy dérrel-dúrral beharangozott reformjának botrányba fullasztását, és ezért a politikai kár enyhítése céljából "érdemei elismerése mellett" engedi lelépni a színről "betonkezű, arrogáns és nagyképű" miniszterét?


Nem oszlatta el a homályt Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke sem tegnap délutáni sajtótájékoztatóján, amikor elárulta, hogy Molnár kora délután kért személyes meghallgatást Gyurcsánytól, ahova már írásos lemondó nyilatkozattal érkezett. Nem oszlatja, hanem inkább növeli a ködöt, hogy az SZDSZ eredeti tervei szerint az új pártelnök, Kóka János csütörtökön reggel Molnárral közösen tartott volna sajtótájékoztatót a több-biztosítós modellről. Kóka természetesen "sajnáljuk döntését" formulával nyugtázta Molnár lemondásának hírét, ami - tekintve, hogy a dübörgő gazdaságról korábban handabandázó politikusról lévén szó - jelentheti azt is, hogy "nem sajnálja a döntést". Gyurcsány Ferenc, aki nyomban elfogadta Molnár lemondását, és megköszönte "elképesztően nagy munkáját”, viszont ezúttal igazat mondhatott: minisztere az egész országot elképesztette.


Azt sem lehet kizárni, hogy a háttérben igen egyszerű ok húzódik, azaz a hét végén sikerült megválasztatni pártelnöknek az SZDSZ számára Gyurcsány által felfedezett Kóka Jánost. Szabad demokrata berkekben köztudomású, Molnár Lajos is Fodor Gábort támogatta az elnökválasztáson. Sőt amikor Kókát megválasztották, a távozott miniszter állítólag azt mondta: most van vége az SZDSZ-nek. Holott Kóka szombaton, mielőtt az SZDSZ elnökévé választották volna, elég rendesen megfényezte a minisztert, mondván, Molnár Lajos a siker példája, "ha Molnár Lajos lenne a Titanic, biztosan a jéghegy süllyedne el".
Nekünk meg Molnár Lajosról és a Titanicról is Petőfi Sándor örök érvényű igazsága jutott az eszünkbe. "Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr."
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr326316776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása