HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.03. 08:42 grizzlyke

"Tessék: mindenki láthatja, hogy Gyurcsány Ferencnek igaza volt" - Ennyire futja
2007-03-03. 02:22:48   nemenyi.net

"Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket... Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van, gyerekek..."

Bár ez a részlet már feledésbe merült, ezt is mondta a miniszterelnök az elhíresült az őszödi beszédében. Tessék: mindenki láthatja, hogy Gyurcsány Ferencnek igaza volt.

A kormány és a kormánypártok "fénysebességgel" elfogadták ugyan a konvergenciaprogramot, de az abból adódó lépések kivitelezése már inkább nagyobb, mint kisebb zökkenőkkel alakult. Két lépés megvolt, de a harmadiknál már elakadtak. Jó példa erre a vizitdíj bevezetése: először elfogadták a kereteket, majd teljesen megváltoztatták a tartalmat, a bevezetés időpontját, a mentességet élvezők körét. S bár a nyilvánosság csak kisebb adagokban értesült a kormányrendelet körüli huzavonáról, tudni lehet: a kabinet szinte egész januárját és energiáját lekötötte az a munka, amellyel a rendeletet végül "emberi fogyasztásra alkalmassá" tették.

Sokan kimondottan jó aránynak tartják a Gyurcsány-csomag kontra Alkotmánybíróság meccs állását, a 6:3-at. Ha nem az arányt nézzük, hanem azt, hogy vajon a kormány megúszhatta volna az egyes passzusok megsemmisítését, akár igen is lehet a válasz. Legalábbis az elvárt adó ügyében úgy tűnik, felkészülhettek volna az AB határozatára.

A kormány az erős tempóval, a minisztériumi apparátus leépítésével, a koalíciós pártok között kötendő politikai kompromisszumokkal szokta magyarázni az elkövetett hibákat. Ma még rejtély: a reformok erodálásáról szólnak-e a bakik, vagy majd a "minden csoda három napig tart" mondás mentén lépünk tovább. De az is lehet, hogy valóban a csapat fent idézett tehetségéről szól a történet?

Tüske Erika [Forrás: VGO]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr786316925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása