HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.03. 08:52 grizzlyke

"Gyurcsány nemzetközi hazudozó lett"     gondola  2007. március 2. 15:23  

A szocialistáknak mindig az az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket - reagált Répássy Róbert a The Timesban megjelent, Gyurcsány Ferenccel készült interjúra. A Fidesz államellenes bűncselekmények és terrorcselekmények előkészülete miatt feljelentéssel fordult a legfőbb ügyészhez.
 
A szocialistáknak mindig ez az utolsó eszközük, hogy antiszemitának nevezik a politikai ellenfelüket, amikor saját népszerűségük a mélyponton van. Gyurcsány Ferencről tudható, hogy nemzetközi hazudozó lett, hiszen a "Hazugság Openen" nyolcadik helyet szerzett - hangsúlyozta Répássy Róbert. A Fidesz frakcióigazgatója szomorúnak nevezte, hogy a külföldi sajtóban is a magyar kormányfőn röhögött a fél világ, amikor kiderült róla, hogy hazudott a népének.

Gyurcsány szeret összemosni

Répássy a Times-nek adott kormányfői interjúról úgy fogalmazott: Gyurcsány itt is hazudott, mikor összemosta a Kossuth téri színpadokon való fellépéseket. A miniszterelnök azt rótta fel a Fidesznek, hogy egy Kossuth téri rendezvényen a tüntetők egy része felolvasott egy névsort a feltételezetten zsidó származású politikusokról, majd egy órával később a Fidesz politikusai felléptek ugyanarra a színpadra, de nem határolódtak el ettől. 

"Nem azon a színpadon történt a Fidesz politikusainak a fellépése, és különösen nem abból az apropóból, mert felolvastak bizonyos neveket" - mutatott rá a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője, arra emlékeztetve, hogy éppen a Fidesz egyik politikusa intette arra az egybegyűlteket, hogy az erőszak nem jó válasz a hazugságra, éppen a békés gyülekezésre hívta fel a jelenlévőket. "Tehát Gyurcsány Ferenc több szempontból is hazudik, amikor azt állítja, hogy Fidesz közösséget vállalt volna ezekkel az akciókkal" - jegyezte meg.

Répássy végül az Árpád-sávos zászló körül kialakult helyzetről szólt. Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc egy történelmi szimbólumot szándékosan félreértelmez, hiszen a nyilaskeresztes zászlónak a nyilaskereszt volt a lényege, ez fejezi ki az önkényuralmi jelképet. A nyilaskereszttől megszabadított történelmi zászló az Árpád-sávos zászló - hívta fel a figyelmet a képviselő, aki végül hozzátette: hogy mennyire legális az Árpád-sávos zászló vagy címer használata, azt mutatja, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnak a címerében is megjelenik.

Feljelentést tett a Fidesz a terrorfenyegetés miatt

Szilvásy György nyilatkozatai és a MeH közleményei alapján államellenes bűncselekmények és terrorcselekmények előkészülete miatt a Fidesz ma délben feljelentéssel fordult a legfőbb ügyészhez - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón.

"Immár negyedik hete tehető fel jogosan az a kérdés, hogy ha tudnak ilyen készülő államellenes bűncselekményekről vagy terrorcselekmények előkészületeiről, akkor miért nem indítanak eljárást az érintett személyek ellen?" - tette fel a kérdést a fideszes politikus. A feljelentés célját illetően Répássy Róbert úgy fogalmazott: "Derüljön ki végre, mi az igazság, vegyék komolyan saját állításaikat vagy pedig fejezzék be a hisztériakeltést".

"Emlékeztettük a legfőbb ügyész urat arra, hogy az említett bűncselekményeknek (...) már az előkészülete is bűncselekmény, tehát abban az esetben, ha ilyen előkészületek folynak, akkor a büntető eljárás megindítása kötelező" - mondta a képviselő. Hozzátette: "Abban az esetben, ha nem bizonyosodnak be Szilvásy György állításai, egyértelművé válik, hogy a kormányt semmi más nem vezérelte a terrorfenyegetettség nyilvánosságra hozásában, minthogy elvegye a szabad március 15-ét az emberektől, illetve hogy elterelje a figyelmet a megszorító intézkedésekről".

"A büntetőeljárási törvény szerint a nyomozó hatóságnak három napon belül kell döntetnie a feljelentés sorsáról, azaz ennyi időn belül választ kapunk arra, elindul-e szabályos büntetőeljárás a négy hete sokszor hangoztatott állítások alapján vagy sem" - mondta Répássy Róbert.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr266316923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása