HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Nem lesz ennek jó vége........

2006.12.03. 13:20 grizzlyke

Kezdődhet a kórházak eladása      MOK (2006.12.01. 11:09)

Horváth Zsolt, az Országgyulés egészségügyi bizottságának fideszes tagja  kijelentette, bizonyosságot nyert, amit mostanáig szakpolitikusaik mondtak, hogy az egészségügy átalakításának  hátterében ingatlanpanama is állhat.  A képviselo arra az újsághírre reagált, hogy több intézetét megszüntetné, az ingatlanokat pedig eladná az Egészségügyi Minisztérium.

A tervek szerint az  Alkotás utcai Sportkórház, a  Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet, a  huvösvölgyi Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet a jelenlegi helyén  megszunne,  az ingatlanokat az egészségügyi tárca pedig értékesítené.  A minisztérium a mátrai, a soproni szanatóriumait átadná az  önkormányzatoknak, ez lehet a sorsa a balatonfüredi szívkórháznak is.  A Parádfürdoi Állami Kórház 150 ágyát teljesen megszüntetnék. A tárca tájékoztatása szerint az ügyben még nincs végleges döntés.

Az Országgyulés egészségügyi bizottságának fideszes tagja szerint a fováros  legértékesebb egészségügyi ingatlanjait a minisztérium át akarja játszani.

Horváth Zsolt szerint a tárcát nem érdekli a megszuno intézményekben levo funkciók további sorsa.  A Magyar Orvosi Kamara is az átgondolatlanságban látja a legnagyobb  problémát.  Éger István, a kamara elnöke szerint a szerkezetátalakítás évek óta várt dolog és indokolt. Ezt a nagyon fontos közcélt kapkodással, szakmaiatlansággal, kalandor elemekkel vakvágányra viszik. Éger az ingatlaneladásokat aggályosnak tartja.

Kijelentette, eloször pénzt kellene fektetni a rendszerbe, ezen meghirdetett  intézmények ellátókapacitása számára létre kellene hozni új, korszeru  intézményt, s amikor ez készen van, akkor szigorú ellenorzés mellett lehetne  értékesíteni a felszabaduló ingatlant. Ebbol az összegbol be lehetne fektetni az egészségügybe.

Az egészségügy átalakításával kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott  november 30-án Mikola István, az Orbán-kormány egykori egészségügyi  minisztere is, aki nyolc pontban foglalta össze a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos követeléseit.

Felszólította a kormányt:
ne tegye fizetossé az egészségügyet,
ne zárjon be kórházakat,
ne adja el az egészségügyi közvagyont,
ne folytasson ingatlanspekulációkat, valamint
ne szüntesse meg a szabad orvos- és intézményválasztást,
ne vezesse be a több-biztosítós rendszert, illetve
a változtatások elott készítsen hatástanulmányokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr476317627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása