HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2006.11.26. 18:25 grizzlyke

Fidesz: Szétszakított társadalom helyett szolidáris fejlődés
A Gyurcsány-csomag veszélyes a demokráciára  2006. november 26. 16:19 MNO

Nem egy felülről megsarcolt, hanem egy alulról építkező Magyarország a jövő Magyarországa - jelentette ki Navracsics Tibor vasárnapi sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezetője szerint van más út is, mint amilyet a kormánykoalíció kínál: ez a másik út a szolidáris fejlődés útja.

Tegnap minden eddiginél élesebben megnyilvánult a reformokról való felfogások közötti különbség. Gyurcsány Ferenc világossá tette, hogy az ő elképzelése szerint az MSZP-nek és a kormánynak nincs alternatívája, úgy gondolja, hogy az egyedüli üdvözítő út a jövő felé az az általuk „reformnak" nevezett elvonássorozat, amelynek az eredménye az, hogy az eddigi aktívak köre szűkül, ennek következtében fokozottan kell megadóztatni azokat, akik még munkából, bérből, jövedelemből élnek - jelentette ki Navracsics Tibor a párt honlapjának tájékoztatása szerint.

A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta, ennek a következménye az is, hogy a 2007-es költségvetés a leszakadás költségvetése lesz kétféle értelemben: egyrészt a régión belül is leszakadunk, hiszen gazdasági növekedésünk csökken, másrészt szociális értelemben a jövő évi költségvetés felveti annak a rémét, hogy kettészakítja a magyar társadalmat. "Éppen ott szakítja ketté, amely a demokrácia stabilitásának zálogát jelenti: a középosztálynál" - tette hozzá. Navracsics Tibor kifejtette: a 2007-es költségvetés és az eddigi Gyurcsány-csomagok megszorító intézkedései elsősorban a középosztályt veszik célba, ennek a rétegnek a kiszámítható, napról napra és lépésről lépésre való boldogulás helyett elszegényedéssel, munkanélküliséggel, bizonytalansággal kell szembenéznie. Navracsics Tibor felhívta a figyelmet, ha mindez megvalósul, akkor egy latin-amerikai társadalmi szerkezettel kell szembenéznünk a jövőben, ahol a viszonylag szűkkörű, ám rendkívül jól élő gazdagok és a széles, elszegényedett rétegek között gyakorlatilag nincsen semmi közös kapocs. "Mindez veszélyt jelenthet a demokráciára nézve is" - szögezte le.

Van más út. Ez a másik út a szolidáris fejlődés útja - jelentette ki a politikus. - A tegnapi kongresszuson világossá tettük, amikor reformokról beszélünk, amikor Magyarország jövőjét tervezzük, akkor elsődleges szempontnak azt tartjuk, hogy a reformok terén csak olyan lépéseket tegyünk, amely a lakosság elképzeléseivel egyezik, a velük folytatott párbeszéden alakulhat ki - szögezte le Navracsics Tibor. A politikus kifejtette: gondolni kell azokra a társadalmi rétegekre is, amelyek a Gyurcsány Ferenc által propagált kirekesztő "reformok" elsődleges kárvallottjai.

Navracsics Tibor aláhúzta, hogy október elseje után más helyzet alakult ki, hiszen egyértelműen a Fidesz Magyarország legnagyobb pártja. „Az itt jelentkező kötelezettségünk az, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a harmadik Gyurcsány-csomag hatását tompítsák (...) alulról jövő reformokkal alakítsák át az országot" - hangsúlyozta a frakcióvezető. A politikus szükségesnek tartja, hogy az uniós források jelentős részét az önkormányzatokhoz juttassák el, ne pedig a kormány jelenlegi gyakorlata érvényesüljön, nevezetesen az, hogy a pénzeket néhány nagy központi presztízsberuházás között osszák el. „Nem egy felülről megsarcolt, hanem egy alulról építkező Magyarország a jövő Magyarországa" – szögezte le a képviselő. 


MSZP : A társadalmat nem a költségvetés, hanem a Fidesz szakítja szét  2006. 11.26. hirszerzo
 
A Fidesz frakcióvezetője szerint a 2007-es költségvetés a leszakadás költségvetése lesz. Az MSZP frakciója szerint azonban a felzárkózásé.

Navracsics Tibor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az ország le fog szakadni a régión belül, hiszen a gazdasági növekedés csak 2,2 százalék lesz jövőre, miközben Csehország és Lengyelország ennek kétszeresét, Szlovákia pedig háromszorosát tudja felmutatni. Ennél még fájóbbnak nevezte, hogy a költségvetés "felveti annak rémét, hogy kettészakítsa a magyar társadalmat", méghozzá éppen a demokrácia stabilitásának zálogát jelentő középosztálynál.

Mesterházi Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-nek a felzárkózás költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy az ország egy fenntartható fejlődési pályára álljon, szükség volt a költségvetés kiigazítására, amelyet a konvergencia-program biztosít. Annak érdekében, hogy az ország ne kerüljön ismét hasonló helyzetbe, reformok kellenek, amelyek a kiigazítással együtt teremtik meg a lehetőségét az uniós fejlesztési források hatékony felhasználásának – fűzte hozzá.

Mesterházi Attila szavai szerint a magyar társadalmat "kemény és fáradságos munkával a Fidesz szakította szét, amikor társadalompolitikájával a gazdagokat támogatta, figyelmen kívül hagyva az igazságosság alapelvét". Ezért a frakcióvezető-helyettes szerint nagy bajban lennének a szociálisan nehéz sorsú emberek, ha csak a Fideszre lennének utalva. (MTI)

 Ezek normálisak??????????????????   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr896317698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása